Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Op donderdag 26 september 2019 vindt de zevende expertmeeting Zorgtechnologie plaats. Je bent van harte welkom. ZorgpleinNoord, ZorgThuis van Noorderpoort en het Practoraat Zorg en (Sensor)Technologie van het Drenthe College organiseren gezamenlijk bijeenkomsten over zorgtechnologie om kennis te delen, ervaringen uit te wisselen en te kijken waar we zaken kunnen opschalen en versnellen en wat hiervoor nodig is. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor portefeuillehouders zorgtechnologie binnen zorg- en welzijnsinstellingen en onderwijs.
In iedere bijeenkomst staat een thema centraal dat wordt verzorgd vanuit één van de deelnemers. In deze zevende expertmeeting staat ‘implementatie’ centraal en vertelt Riemert de Boer, over het invoeringstraject van de Medido binnen TSN Thuiszorg. Dit handige hulpmiddel is een slimme medicijndispenser voor de uitgifte van medicatie waarmee de zelfredzaamheid van cliënten wordt vergroot. Dit koppelen we aan informatie over het programma FAITH waarop lector Job van ’t Veer, lector Digitale Innovatie in Zorg en Welzijn van NHL Stenden, in zal gaan. Binnen FAITH bundelt een groot aantal partijen haar expertise en ervaringen op het gebied van frailty (kwetsbaarheid) van ouderen. Eén van de werkpakketten binnen FAITH richt zich op implementatie, o.a. van technologie.

Daarnaast willen we inventariseren of jullie aan de slag willen gaan met actieleren (verdiepingsgroepjes). Thema’s die aan bod komen zijn bijvoorbeeld telemedicine, domotica, autonome monitoring (sensoren) en beeldschermzorg maar ook andere thema’s zijn denkbaar.

https://werkgevers.zorgpleinnoord.nl/onze-activiteiten/expertmeeting-zorgtechnologie-26-09-2019